Потамчик
Не бегай от снайпера — умрешь уставшим. ©

Растопить в кастрюльке 100 гр сливочного масла + 100 гр сахара (чем хотим, тем и сластим), причем до кипения доводить не нужно, просто растопить.

Туда вмешать 200 гр овсяных хлопьев, хорошо размешиваем и "тесто" готово. (Если ты в эстетствующем настроении, то можешь добавить корицы или ванили в хлопья)))

Для начинки берем где-то по полторы горсти кураги, чернослива и фиников и мелко-мелко рубим их (я это делаю в комбайне или блендере))

Выкладываем небольшой промасленный противень половиной овсяной смеси и утрамбовываем. Сверху покрываем смесью сухофруктов. Утрамбовывем. Покрываем оставшимися хлопьями и шо? И таки утрамбовываем))) Печем 20 минут при тем-ре 200 градусов.



Date Bars

TOTAL TIME: Prep: 25 min. Bake: 35 min. MAKES: 40 servings
Ingredients
2-1/2 cups pitted dates, cut up
1/4 cup sugar
1-1/2 cups water
1/3 cup coarsely chopped walnuts, optional
1-1/4 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking soda
1-1/2 cups quick-cooking oats
1 cup packed brown sugar
1/2 cup butter, softened
1 tablespoon water

Directions
In a saucepan, combine dates, sugar and water. Cook, stirring frequently, until very thick. Stir in walnuts; cool.
Sift the flour, salt and baking soda together in a large bowl; add oats and brown sugar. Cut in butter until mixture is crumbly. Sprinkle water over mixture; stir lightly. Pat half into a greased 13-in. x 9-in. baking pan. Spread with date mixture; cover with remaining oat mixture and pat lightly.
Bake at 350° for 35-40 minutes or until lightly browned. Cool on a wire rack. Cut into bars. Yield: 40 bars.

@темы: Фрукты, Проверенное, Мучное, Выпечка